Τα βίαια επεισόδια που σημειώνονται στην Τουρκία από τη Δευτέρα ανάμεσα σε Κούρδους διαδηλωτές και στην τουρκική αστυνομία αποτελούν μια απόπειρα «υπονόμευσης» των εύθραυστων συνομιλιών που διεξάγονται μεταξύ της Άγκυρας και των Κούρδων ανταρτών, κατήγγειλε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είναι απολύτως προφανές ότι το παιχνίδι αυτό έχει στόχο να υπονομεύσει το ειρηνικό κλίμα που κυριαρχεί στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά, τη διαδικασία ειρήνευσης και την αδελφοσύνη μας» αναφέρει ο Ερντογάν σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όμως, δεν θα ανεχθούμε την παραμικρή πράξη απειλής ή εκφοβισμού που θα απειλήσει την ειρήνη στην Τουρκία, τη σταθερότητά της και την ασφάλειά της, και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να πολεμήσουμε ενάντια σε όλους αυτούς που διαπράττουν τέτοιες μισαλλόδοξες ενέργειες» προσθέτει.

Τα εν λόγω επεισόδια ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας στη νοτιοανατολική Τουρκία έπειτα από έκκληση του κυριότερου κουρδικού κόμματος της χώρας σε διαδηλώσεις ενάντια στην άρνηση της τουρκικής κυβέρνησης να συνδράμει στρατιωτικά την κουρδική πόλη Κομπανί, που βρίσκεται στη μεθόριο Τουρκίας- Συρίας και πολιορκείται από τους μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Διαβάστε επίσης: Δυσαρέσκεια για τον ρόλο της Τουρκίας
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 11:30

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χ.Λ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης