Απορρίπτουν την τετραμερή διάσκεψη για το Κυπριακό

Απορρίπτουν την τετραμερή διάσκεψη για το Κυπριακό
Δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέφανου Στεφάνου η κυπριακή κυβέρνηση απέρριψε τη σύγκλιση τετραμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό Ζήτημα.

Ο εκπρόσωπος μιλώντας σε δημοσιογράφους απέρριψε την σύγκλιση της τετραμερούς, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Εγκεμέν Μπαγίς, ότι η Άγκυρα υποστηρίζει τετραμερή συνάντηση.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι η Τουρκία επιδιώκει να απεμπλακεί από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης του Κυπριακού, όπως αυτή προβλέπεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Έναντι της πάγιας θέσης της Τουρκίας για τετραμερή διάσκεψη, ο εκπρόσωπος υπέδειξε ότι είναι σημαντικό η ελληνό-κυπριακή πλευρά να έχει ξεκάθαρη θέση υπεράσπισης της διαδικασίας του διακοινοτικού διαλόγου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Εξ’ άλλου, είπε ότι η πρόταση του υποψηφίου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για διευρυμένες συνομιλίες και η θέση του, επίσης, υποψηφίου Γιώργου Λιλλήκα για διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση, ακυρώνουν πάγιες θέσεις της ελληνο-κυπριακής πλευράς. Πρόσθεσε ότι οδηγούν στην ακύρωση των περί Κύπρου ψηφισμάτων και στέλνουν λανθασμένα μηνύματα διεθνώς, παρέχοντας την δυνατότητα στην Τουρκία να προωθήσει τις μεθοδεύσεις της. «Η απάντηση στις μεθοδεύσεις της Άγκυρας και στους κύκλους διεθνώς, που ενδεχομένως να θέλουν να την εξυπηρετήσουν, είναι η επιμονή και η συνέπεια στα ψηφίσματα και στις διαδικασίες των Ηνωμένων Εθνών», είπε ο κ. Στεφάνου.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012, 19:51