Σάλος προκλήθηκε με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον επικεφαλής της Kεντροδεξιάς, ο οποίος το Σάββατο δεν σεβάστηκε την καθιερωμένη «ημέρα σιωπής» που προηγείται της ψήφου και προχώρησε σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην ομάδα της Μίλαν.

Αίσθηση προκάλεσαν οι απαντήσεις που έδωσε σε Έλληνες δημοσιογράφους, όπου ο Καβαλιέρε εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει ελληνικό νησί, ενώ μπέρδεψε το όνομα του Παπανδρέου με εκείνο του Παπαδόπουλου και, με το γνωστό του ύφος, είπε: «Είχα μιλήσει με τον πρώην σοσιαλιστή πρωθυπουργό σας τον Παπαδόπουλο (εννοεί τον Γ. Παπανδρέου), όπως και με τον Σαμαρά, και ήμουν στο πλευρό τους, όμως δεν μπορούσε να γίνει τίποτα με τους Γερμανούς. Είναι μια καταστροφή. Λυπάμαι πολύ!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς οι Ιταλοί, όπως ξέρετε, τρέφουμε μεγάλη συμπάθεια για την Ελλάδα, η οποία έχει βαθιές ρίζες πολιτισμού. Έχουμε όλοι μελετήσει αρχαία ελληνικά στο σχολείο» ανέφερε ο Μπερλουσκόνι.

Όπως μετέδωσε η Repubblica, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο ίδιος είπε: «Είχα πει στον Παπαδόπουλο (τον διορθώνουν), συγγνώμη, στον Παπανδρέου, αν υπάρχει καμιά ωραία ιδιοκτησία στην Ελλάδα και αν ενδείκνυται να κάνω μια αγορά. Τώρα πια δεν έχω καν το κουράγιο, γιατί έχουν πέσει τόσο οι τιμές, που θα είναι σαν να το εκμεταλλεύομαι. Το είχα πει σε εκείνον αλλά και στον Σαμαρά. Του είχα πει, αν υπάρχει κάποιο νησί να αγοράσω, εγώ είμαι διαθέσιμος. Τώρα όμως σωπαίνω».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης