«Δεν έδρασε μόνος» ο φερόμενος δολοφόνος των Ελλήνων ομογενών

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Μαΐου 2015, 15:24
«Δεν έδρασε μόνος» ο φερόμενος δολοφόνος των Ελλήνων ομογενών
Δεν έδρασε μόνος του και οι συνεργοί του παραμένουν ακόμα ασύλληπτοι εκτιμούν δικαστικές αρχές σχετικά με τον φερόμενος ως δράστη της τετραπλής δολοφονίας και του εμπρησμού στο σπίτι του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Σάββα Σαββόπουλος, στην Ουάσινγκτον.

Ο Ντάρον Ντίλον Ουίντ, ο 34χρονος Αφροαμερικανός που συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για τον φόνο, οδηγήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής ενώπιον δικαστηρίου. Φορούσε μια λευκή στολή κρατούμενου και έφερε αλυσίδες σε χέρια και πόδια.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα τα οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, του ασκήθηκε δίωξη για τη δολοφονία του επιχειρηματία, στις 14 Μαΐου.

Αναμένεται όμως ότι θα του απαγγελθούν επίσης κατηγορίες για τον φόνο άλλων τριών ανθρώπων, της συζύγου του Σαββόπουλος Έιμι, 47 ετών, του δεκάχρονου γιου τους Φίλιππου και μιας οικιακής βοηθού, της Βεραλίσια Φιγκερόα, 57 ετών.

Και τα τέσσερα θύματα βασανίστηκαν κατά τα φαινόμενα επί τουλάχιστον 15 ώρες και κατόπιν οι δράστες τα σκότωσαν, αφού κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσό των 40.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές δικαστικές αρχές το μαρτύριο της οικογένειας ξεκίνησε στις 13 Μαΐου, μετά τις 18.00 (σ.σ.: τοπική ώρα) και αποκαλύφθηκε νωρίς το απόγευμα της επόμενης ημέρας, όταν επενέβη η πυροσβεστική υπηρεσία για να κατασβήσει την πυρκαγιά στη βίλα.

Ο Ντάρον Ουίντ ταυτοποιήθηκε από γενετικό υλικό που βρέθηκε σε μια μισοφαγωμένη πίτσα στον τόπο του εγκλήματος. Η εισαγγελέας Έμιλι Μίλερ είπε στο δικαστήριο ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών για δακτυλικά αποτυπώματα σε ένα μπουκάλι νερό.

Η συνήγορος του 34χρονου, την οποία διόρισε το δικαστήριο, υποστήριξε ότι ο πελάτης της είναι «αθώος» για την απαγωγή και τη δολοφονία και ότι «η υπόθεση σε βάρος του στηρίχθηκε στην απελπισία» των αρχών να βρουν και να κατονομάσουν έναν ένοχο.

Στο δικαστήριο, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα, κατατέθηκε ότι «τα εγκλήματα που περιγράφονται εδώ απαιτούν την παρουσία και τη συνεργασία περισσοτέρων του ενός ατόμων».

Από την έρευνα «διαπιστώθηκε ότι τα τέσσερα θύματα κρατήθηκαν αιχμάλωτα από τον Ουίντ και άλλους μέχρι να παραδοθεί στο σπίτι της οικογένειας Σαββόπουλος το ποσό των 40.000 δολαρίων».

Υπάρχουν ωστόσο αντιφάσεις στις καταθέσεις των υπαλλήλων του επιχειρηματία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο έγινε η ανάληψη του ποσού αυτού από την τράπεζα αλλά και για το πώς μεταφέρθηκαν τα χρήματα στο σπίτι του.

Τα υπόλοιπα πρόσωπα που είχαν συλληφθεί μαζί με τον Ουίντ την Παρασκευή, μετά από καταδίωξη, αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη, διευκρίνισε η εισαγγελία.

«Μολονότι ο κ. Ουίντ είναι πλέον στη φυλακή (...) η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ασκών χρέη ομοσπονδιακού εισαγγελέα Βίνσεντ Κόεν. «Θα συνεχίσουμε την έρευνα και θα ασκούμε διώξεις τις επόμενες εβδομάδες, όποτε χρειαστεί» είπε βγαίνοντας από το δικαστήριο.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν δύο πίτσες, εκ των οποίων η μία ήταν μισοφαγωμένη. Ο διανομέας τις είχε παραδώσει στις 13 Μαΐου και τις είχε αφήσει στη βεράντα όπως του ζήτησε η Έιμι Σαββόπουλος, λέγοντάς του ότι εκείνη τη στιγμή θήλαζε και δεν μπορούσε να του ανοίξει την πόρτα.

Ο Ντάρον Ουίντ, που δεν μίλησε καθόλου στην ακροαματική διαδικασία, θα εμφανιστεί και πάλι ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου στις 23 Ιουνίου.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Μαΐου 2015, 15:24