Δεν έχουν τέλος οι βροχές στην Αυστραλία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011, 08:55
Δεν έχουν τέλος οι βροχές στην Αυστραλία
Οι Αρχές της πολιτείας του Κουίνσλαντ στη Βορειοανατολική Αυστραλία προετοιμάζονται για νέα άνοδο των υδάτων, μετά τις πρόσφατες πρωτοφανείς πλημμύρες, την ίδια ώρα που η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας προειδοποιεί για νέες καταιγίδες και σφοδρές βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το επίπεδο των υδάτων του ποταμού Φιτζρόι που διασχίζει την πόλη Ροκχάμπτον θα φθάσει τα 9,40 μέτρα και θα παραμείνει για μια εβδομάδα πάνω από το όριο συναγερμού.

Η πόλη αυτή των 75.000 κατοίκων, που βρίσκεται σε απόσταση 500 χιλιόμετρα από το Μπρισμπέιν, έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις «βιβλικές», όπως χαρακτηρίστηκαν, πλημμύρες.

Στην πόλη Σεντ Τζορτζ, το επίπεδο του ποταμού Μπαλόν μπορεί να ξεπεράσει και τα 14 μέτρα, ενώ ήδη οι κάτοικοί της έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, οι Αρχές του Κουίνσλαντ θα πραγματοποιήσουν σήμερα έκτακτη συνεδρίαση, για να μελετήσουν τα επόμενα βήματά τους. Οι υπηρεσίες παροχής βοήθειας εκφράζουν φόβους ότι το επίπεδο των υδάτων θα παραμείνει αυξημένο, ευνοώντας τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών που βοηθούν στη διάδοση των ασθενειών. Προειδοποιούν, επίσης, τους κατοίκους για δηλητηριώδη φίδια και κροκόδειλους.

Δείτε το βίντεο

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011, 09:30