Διαδηλώσεις με έναν νεκρό στην Τουρκία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009, 21:20
Διαδηλώσεις με έναν νεκρό στην Τουρκία
Στους δρόμους βγήκαν σήμερα, στη Νοτιοανατολική Τουρκία, 15.000 Κούρδοι διαδηλωτές, αντιδρώντας στις συνθήκες κράτησης του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της πορείας ξέσπασαν επεισόδια, καθώς οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία, με αποτέλεσμα ένας 23χρονος φοιτητής, ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση, να υποκύψει στα τραύματα που έφερε από σφαίρα και αρκετοί να τραυματιστούν.

Τοπικές πηγές έκαναν λόγο για δύο τραυματίες, εκ των οποίων ένας αστυνομικός, καθώς και για αρκετές συλλήψεις.

Ο απολογισμός για όλη την περιοχή είναι ένας νεκρός, τρεις τραυματίες και 113 συλλήψεις, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των Κούρδων συνεχίζονται εδώ και μια εβδομάδα στην Τουρκία. Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησης του ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος εκτίει από το 1999 ποινή ισόβιας κάθειρξης σε φυλακή της Βορειοδυτικής Τουρκίας.

Την ίδια ώρα αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη σήμερα σε πάρκο, στα Άδανα της Νότιας Τουρκίας, χωρίς να προκαλέσει θύματα. Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός, μια βόμβα που προκάλεσε εκκωφαντικό θόρυβο, είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009, 21:20