Κύμα συγκρούσεων έχει ξεσπάσει από τη νύχτα της Τρίτης (29/11) μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην Καντόνα της νότιας Κίνας, σύμφωνα με μάρτυρες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μετά από αρκετές ημέρες εξέγερσης στη χώρα ενάντια στους υγειονομικούς περιορισμούς, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Le monde.

Οι εικόνες που κοινοποίησε ο ανταποκριτής του RFI στην Κίνα, δείχνουν αστυνομικούς ντυμένους με λευκές ολόσωμες στολές και εξοπλισμένες με διαφανείς ασπίδες ταραχών, να προελαύνουν σε σειρές τάξεις σε έναν δρόμο στην περιοχή Haizhu, καθώς γυάλινα αντικείμενα προβάλλονται γύρω τους. Στα βίντεο, που εντοπίστηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), ακούγονται κραυγές και πορτοκαλί και μπλε οδοφράγματα γκρεμίζονται στο έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

Φαίνονται επίσης άνθρωποι να πετούν αντικείμενα προς την αστυνομία και στη συνέχεια, σε άλλο απόσπασμα, μια ντουζίνα άτομα, με τα χέρια τους δεμένα, να έχουν συληφθεί από την αστυνομία. Ένας κάτοικος της Γκουανγκζού είπε ότι είδε περίπου 100 αστυνομικούς να συγκλίνουν στο χωριό Χουτζιάο, το οποίο ανήκει στην περιοχή Χαϊτζού, και να συλλαμβάνουν αρκετούς άνδρες το βράδυ της Τρίτης.

Πηγή: lemonde.fr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης