Σύροι ακτιβιστές κατηγορούν τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ Άσαντ ότι έκαναν χρήση νευροπαραλυτικών αερίων στη διάρκεια του σφοδρού βομβαρδισμού που εξαπέλυσαν την Τετάρτη σε ελεγχόμενα από τους αντάρτες προάστεια της Δαμασκού με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 200 άνθρωποι.

Σύμφωνα με ακτιβιστές η επίθεση αυτή είχε κυρίως στόχο τις περιοχές της ανατολικής και της δυτικής Γούτα στην ανατολική Δαμασκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πολλά από τα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά. Εφθασαν με διεσταλμένες κόρες των ματιών τους, με παγωμένα άκρα και με αφρούς στο στόμα, τυπικά συμπτώματα των θυμάτων νευροπαραλυτικών αερίων», δήλωσε νοσοκομειακή πηγή.

Το τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο Αλ-Αραμπίγια που εδρεύει στο Ντουμπάι μετέδωσε ότι τουλάχιστον 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς, ενώ οι συριακές Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού έκαναν λόγο για 635 νεκρούς.

Η Συρία διέψευσε τις πληροφορίες αυτές. Η κρατική τηλεόραση επικαλέστηκε κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με την οποία, «δεν υπάρχει καμία αλήθεια» στις πληροφορίες αυτές, οι οποίες, όπως υποστήριξε σκοπό έχουν ν’ αποσπάσουν την προσοχή της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ που επισκέπτονται τη Δαμασκό από την αποστολή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης