Διεξαγωγή συνομιλιών με το Πακιστάν επιθυμεί ο Μόντι

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 01:36
Διεξαγωγή συνομιλιών με το Πακιστάν επιθυμεί ο Μόντι
O πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, δήλωσε ότι επιθυμεί να διεξάγει διμερείς συνομιλίες με το γειτονικό Πακιστάν «χωρίς τη σκιά της τρομοκρατίας» να τις καλύπτει.

Τον περασμένο μήνα η Ινδία είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις σχετικά με το Κασμίρ που διεξάγονταν μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, που διαθέτουν αμφότερες πυρηνικά όπλα, εξαιτίας των σχεδίων του Πακιστάν να διαβουλευθεί με τους αυτονομιστές του Κασμίρ ενόψει των συνομιλιών.

«Θέλω να διεξάγω διμερείς συνομιλίες προκειμένου να βελτιώσω τη φιλία και της συνεργασία με κάθε σοβαρότητα και σε μία ατμόσφαιρα ειρήνης», είπε ο Μόντι ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου απευθύνθηκε για πρώτη φορά μετά την εκλογή του.

«Ωστόσο αυτό αποτελεί επίσης καθήκον του Πακιστάν: Nα δημιουργήσει μια κατάλληλη ατμόσφαιρα και με πλήρη σοβαρότητα να εισέλθει σε ένα διμερή διάλογο», υποστήριξε ο ίδιος.

Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι υποστηρίζει τους αυτονομιστές αντάρτες που διασχίζουν τη Γραμμή Ελέγχου, το ντε φάκτο σύνορο που χωρίζει τις δύο χώρες στη διαφιλονικούμενη περιφέρεια του Κασμίρ, από την πλευρά του Πακιστάν με στόχο να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων της Ινδίας.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 01:36