Διέψευσαν τις κατηγορίες ότι άφησαν πρόσφυγες να πεθάνουν

Διέψευσαν τις κατηγορίες ότι άφησαν πρόσφυγες να πεθάνουν
Το ΝΑΤΟ διέψευσε σήμερα τα δημοσιεύματα, πως ένα από τα πολεμικά σκάφη του που εμπλέκονται στην επιχείρηση κατά του λιβυκού καθεστώτος άφησε να πεθάνουν 61 πρόσφυγες στα ανοικτά της θάλασσας, έπειτα από την αποτυχία να διασώσουν το παραπαίον σκάφος τους.

Μιλώντας από τις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Κάρμεν Ρομέρο, διέψευσε δημοσίευμα, τονίζοντας πως «κάθε ισχυρισμός ότι αεροσκάφος του ΝΑΤΟ εντόπισε κι εν συνεχεία αγνόησε το πλοιάριο είναι ψευδής».

Σύμφωνα με το άρθρο του Γκάρντιαν, ένα ελικόπτερο μη κατονομαζόμενης εθνικότητας έρριψε νερό και μπισκότα στο σκάφος των προσφύγων. Εκπρόσωπος της ιταλικής Ακτοφυλακής δήλωσε πως ενημερώθηκαν οι Αρχές της Μάλτας, για να διασώσουν το πλοιάριο, όμως αυτές «αρνήθηκαν πως είχαν οποιαδήποτε σχέση» με αυτό.

Κατόπιν οι πρόσφυγες παρασύρθηκαν κοντά σε αεροπλανοφόρο του ΝΑΤΟ, στις 29-30 Μαρτίου, όμως ουδεμία απόπειρα διάσωσής τους έγινε και πάλι, καταγγέλλει η εφημερίδα, επικαλούμενη διασωθέντες και ανθρώπους που βρίσκονταν σε επαφή με τον ασύρματο του σκάφους.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011, 18:14