«Επιχείρησαν να κάνουν πραξικόπημα με όχημα τη… διαφθορά»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014, 17:18
«Επιχείρησαν να κάνουν πραξικόπημα με όχημα τη… διαφθορά»
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανέλαβε σήμερα ότι ο στόχος των δικαστικών ερευνών, οι οποίες άρχισαν την 17η Δεκεμβρίου, ήταν η Τουρκία και μόνο κατά ελάσσονα λόγο η διαφθορά.

Σε ομιλία του στην ετήσια διάσκεψη των Τούρκων πρέσβεων στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «η επιχείρηση της 17ης Δεκεμβρίου ήταν μια απόπειρα πραξικοπήματος με πρόσχημα τη διαφθορά» και πρόσθεσε ότι ο στόχος δεν ήταν η κυβέρνηση και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), αλλά η Τουρκία.

«Η διαδικασία της 17ης Δεκεμβρίου είχε πολλούς στόχους. Βλέπουμε ότι το περιεχόμενο και το περιτύλιγμα της έρευνας ήταν τελείως διαφορετικά. Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, το περιτύλιγμα περιλάμβανε μια εκστρατεία σπίλωσης, ενώ το περιεχόμενο ήταν ένα σαμποτάζ κατά της Δημοκρατίας, κατά της εθνικής βούλησης και κατά της πολιτικής, ιδιαίτερα στους τομείς της διαδικασίας λήψης αποφάσεων και της εξωτερικής μας πολιτικής» πρόσθεσε.

«Δεν έχουμε μυστικά στην εξωτερική μας πολιτική. Η Τουρκία είναι μια χώρα που δρα βάσει αρχών και όχι βάσει μυστικών στόχων» επεσήμανε επίσης.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014, 17:22