Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζον Κάρλιν δήλωσε τη Δευτέρα πως από τα τέλη του 2013 «σε περισσότερους από 110 ανθρώπους έχουν απαγγελθεί δημοσίως κατηγορίες από ομοσπονδιακά δικαστήρια για σχέσεις τους με το Ισλαμικό Χαλιφάτο».

Ο Κάρλιν, σε σχόλιο του προς τους δημοσιογράφους, είπε πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ χρειάζεται τους Αμερικανούς πολίτες να είναι πιο ενεργητικοί στην ειδοποίηση των ομοσπονδιακών αρχών όταν αντιλαμβάνονται ότι «κάποιο άτομο δείχνει στήριξη σε ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης είπε πως θα ήταν «επικίνδυνη» η ποινικοποίηση της υποστήριξης ατόμων σε συγκεκριμένες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, καθώς αυτό θα παραβίαζε τις πολιτικές ελευθερίες των Αμερικανών πολιτών. Ανέφερε, όμως, ότι μπορεί να αξίζει τον κόπο η μελέτη ενός νέου νομοθετήματος που θα αυξάνει τις ποινές για τα άτομα που διαπράττουν πράξεις βίας με γνώμονα εξτρεμιστικές ιδεολογίες που έχουν τη βάση τους στις ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επέβαλε ποινές σε 60 ανθρώπους τον περασμένο χρόνο, τον μεγαλύτερο αριθμό ετησίως που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης