Kρίσιμη είναι η κατάσταση της υγειάς του Κουβανού διαφωνούντα και απεργού πείνας, Guillermo Fariñas, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους ιατρούς, ο Guillermo Fariñas ανά πάσα ώρα μπορεί να υποστεί «σηπτικό σοκ» λόγω της μόλυνσής του από σταφυλόκοκκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο γιός μου κινδυνεύει να υποστεί μια σημαντική επιπλοκή που θα θέσει σε σοβαρότατο κίνδυνο τη ζωή του. Πάει πολύ άσχημα και μπορεί να υποστεί σηπτικό σοκ. Είναι κάτι πολύ σοβαρό με δεδομένη την εξασθένισή του» δήλωσε η μητέρα του.

Ο Fariñas, δημοσιογράφος και ψυχολόγος ξεκίνησε την απεργία πείνας και δίψας στις 23 Φεβρουαρίου, την επομένη του θανάτου του πολιτικού κρατούμενου Orlando Zapata που και εκείνος έκανε αποχή από το φαγητό και το νερό, διαμαρτυρόμενος για τη σύλληψή του και τις κακές συνθήκες κράτησής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Guillermo Fariñas ζητά την άμεση απελευθέρωση των 26 ασθενών πολιτικών κρατούμενων από τις κουβανικές αρχές οι οποίες χαρακτηρίζουν την πράξη του «εκβιασμό» και ανακοίνωσαν ότι ο ίδιος θα έχει την αποκλειστική ευθύνη της πορείας της υγείας του.

Αυτή τη στιγμή στην Κούβα υπάρχουν 200 πολιτικοί κρατούμενοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης