Το αμερικανικό προξενείο στη μεξικανική πόλη, Σιουδάδ Χουάρες, πεδίο έντονων συγκρούσεων μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών και των δυνάμεων Ασφαλείας της χώρας, εξέδωσε χθες προειδοποίηση για τους Αμερικανούς πολίτες, τονίζοντας ότι ενδεχομένως να αποτελέσουν στόχο εγκληματικής ενέργειας.

«Η πρόσφατη σύλληψη μελών των συμμοριών στην περιοχή ενδέχεται να προκαλέσει ενέργειες αντιποίνων και κλιμάκωση της βίας στην πόλη. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έλθει στο φως, φαίνεται ότι κάποιο καρτέλ ενδέχεται να θέσει στο στόχαστρο του το προξενείο των Η.Π.Α. στη Σιουδάδ Χουάρες. Εκτελεστές των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος έχουν στο παρελθόν χρησιμοποιήσει παγιδευμένα οχήματα και οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή είναι η δεύτερη προειδοποίηση των Η.Π.Α. στους πολίτες της ύστερα από την πρώτη ταξιδιωτική οδηγία που αφορούσε στην επικινδυνότητα της συνοριακής πόλης, Νουέβο Λαρέδο, στη βορειοανατολική μεξικανική πολιτεία Ταμαουλίπας, προπύργιο της κυριαρχίας του καρτέλ ναρκωτικών των «Ζέτας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης