Λίγα μόλις λεπτά αφού προσυπέγραψε την απόφαση του αμερικανικού κογκρέσου για τη δίμηνη παράταση της φοροαπαλλαγής για 160 εκατ. εργαζόμενους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, με δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο νωρίς το μεσημέρι (19.15 ώρα Ελλάδος), ευχαρίστησε τους Αμερικανούς πολίτες για την υπομονή κι επιμονή τους εν καιρώ κρίσης.

Παράλληλα, τόνισε πως «απομένει να γίνει περισσότερη δουλειά σχετικά με το ζήτημα της φορολογίας», ενώ επισήμανε συγχρόνως ότι η παρούσα χρονική στιγμή αποτελεί για τη μεσαία εισοδηματική τάξη μιάν ώρα επιβεβαίωσης ή οικονομικής εξουθένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χάρη στη διακομματική συμφωνία στο νομοσχέδιο, οι Αμερικανοί πολίτες που εργάζονται θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν φορο-μειώσεων, τις οποίες υπολογίζω προσωπικά στα χίλια δολάρια ανά νοικοκυριό», τόνισε στις ίδιες δηλώσεις ο πρόεδρος Ομπάμα.

«Οταν ξανασυνεδριάσει μετά τις διακοπές το Κογκρέσο, θέλω να εργαστεί χωρίς να γίνονται δράματα, χωρίς καθυστερήσεις, ώστε να προκύψει και μια νέα παράταση των φορο-μειώσεων ως το τέλος του 2012 για τους εργαζόμενους καθώς επίσης και για τα επιδόματα των ανέργων», υπογράμμισε.

«Δεν μας στείλατε εδώ στην Ουάσινγκτον για κομματικές διαμάχες, ούτε απλά για να γνωρίζετε τον νικητή ή τον ηττημένο», είπε με νόημα απευθυνόμενος στους Αμερικανούς ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε παράταση φοροαπαλλαγών για μισθωτούς

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης