Εκατομμύρια ψηφοδέλτια του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας εκτυπώθηκαν στη Γαλλία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 01:01
Εκατομμύρια ψηφοδέλτια του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας εκτυπώθηκαν στη Γαλλία
«Αρκετά εκατομμύρια ψηφοδέλτια» για το δημοψήφισμα της Κυριακής για την ανεξαρτησία της Καταλονίας εκτυπώθηκαν στον γαλλικό νομό των Ανατολικών Πυρηναίων δήλωσε τη Δευτέρα στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ζορντί Βερά, συντονιστής του γαλλικού καταλανικού κόμματος «Ναι στο κράτος της Καταλονίας» (Oui au Pays Catalan).

«Αρκετά εκατομμύρια ψηφοδέλτια εκτυπώθηκαν από εταιρείες στην χώρα μας» στα Ανατολικά Πυρηναία, αλλά «τα άτομα που εργάστηκαν θέλουν προς το παρόν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, καθώς οι Ισπανοί δικαστές μπορούν να τους θέσουν υπό έρευνα και να εκδώσουν εναντίον τους διεθνή εντάλματα σύλληψης», τόνισε ο Βερά.

«Κάποια έγραφαν: ‘Ναι στο Κράτος της Καταλονίας’ κάποια άλλα όχι. Αλλά ήταν απαραίτητο να βοηθήσουμε τους νότιους Καταλανούς να ψηφίσουν, να εκφραστούν. Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και ότι τα σύνορα δεν μας χωρίζουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube από το κόμμα δείχνει ψηφοδέλτια να εκτυπώνονται, να πακετάρονται σε κουτιά και να μεταφέρονται με αυτοκίνητο στην Ισπανία, με εικόνες από την συνοριακή πόλη Περτούς και ένα μήνυμα σε ένα κινητό τηλέφωνο γραμμένο στα καταλανικά που έγραφε: «Όλα καλά, Μπορείς να περάσεις». (Es net, podeu passer).

«Αυτό το βίντεο δημιουργήθηκε για να δείξει ότι οι Καταλανοί της Γαλλίας βοήθησαν τους νότιους Καταλανούς, επειδή ήταν μια βοήθεια για τη δημοκρατική έκφραση», τόνισε ο Βερά.

«Σήμερα, η σωµατική βία που άσκησε η ισπανική πολιτοφυλακή εναντίον φιλειρηνικών πολιτών, που επιθυμούσαν να εκφραστούν είναι ανυπόφορη: Οι περισσότεροι οι από 800 τραυματίες υπενθυμίζουν τον φρανκισμό», ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Με ημερομηνία ίδρυσης τον Οκτώβριο 2016, το κόμμα κάλεσε για μια διαδήλωση «για τη δημοκρατία» σήμερα μπροστά από το ισπανικό προξενείο στην Περπινιάν.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 01:01