Οι Ισραηλινοί στρατιώτες θα εξακολουθήσουν να πυροβολούν εναντίον παιδιών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF). Μερικές φορές οι ισραηλινές σφαίρες τα τραυματίζουν και μερικές φορές τα σκοτώνουν.

Μερικές φορές τα παιδιά καταλήγουν σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Μερικές φορές τα παιδιά έχουν ρίξει πέτρες στους στρατιώτες, μερικές φορές κοκτέιλ Molotov. Μερικές φορές κατά τύχη καταλήγουν στη μέση κάποιας αντιπαράθεσης. Ουδέποτε όμως έβαλαν σε κίνδυνο τις ζωές των στρατιωτών.
Μερικές φορές οι στρατιώτες σκοπίμως πυροβολούν τα παιδιά, μερικές φορές κατά λάθος. Μερικές φορές στοχεύουν στα κεφάλια των παιδιών ή στο άνω μέρος του σώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μερικές φορές οι στρατιώτες πυροβολούν με την πρόθεση να σκοτώσουν, μερικές φορές για να τιμωρήσουν.

Μερικές φορές χρησιμοποιούν κανονικές σφαίρες και μερικές φορές σφαίρες καουτσούκ.

Μερικές φορές από απόσταση, μερικές φορές μετά από ενέδρα, μερικές φορές σε κοντινή απόσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μερικές φορές πυροβολούν από φόβο, θυμό, απογοήτευση και αίσθηση ότι δεν έχουν άλλη επιλογή ή απώλεια ελέγχου, μερικές φορές με ψυχραιμία.

Οι στρατιώτες δεν βλέπουν τα θύματά τους αργότερα. Αν έβλεπαν τι προκάλεσαν, θα μπορούσαν να σταματήσουν να πυροβολούν.
Ισραηλινοί στρατιώτες επιτρέπεται να πυροβολούν παιδιά, επειδή ουδείς τους τιμωρεί γι’ αυτό. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του αίματος ενός μικρού παιδιού και του αίματος ενός Παλαιστίνιου ενήλικα. Και οι δύο ζωές είναι φτηνές.

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης