Η Επιτροπή Προεδρικών Συζητήσεων ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο πρόεδρος Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν θα εμφανιστούν στη δεύτερη προεδρική συζήτηση της επόμενης εβδομάδας από «ξεχωριστές απομακρυσμένες τοποθεσίες».

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε διαδικτυακή συζήτηση με τον Τζο Μπάιντεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πρόκειται να σπαταλήσω τον χρόνο μου σε μια εικονική συζήτηση. Δεν αυτό η ουσία του ντιμπέιτ. Είναι γελοίο» είπε ο πρόεδρος σε δημοσιογράφο στο δίκτυο Fox Business.

Ο Φρανκ Φάρενκοφ, επικεφαλής της Επιτροπής Προεδρικών Συζητήσεων, δήλωσε στο CNN ότι η επιτροπή μίλησε και με τις δύο εκστρατείες «λίγο πριν», ανακοινωθεί η απόφαση να πραγματοποιηθεί η δεύτερη συζήτηση εξ αποστάσεως, αλλά δεν ζήτησε τη γνώμη τους για την απόφαση, αφού υποστηρίζεται από την Κλινική του Κλίβελαντ. Ο Φάρενκοφ είπε επίσης ότι εναπόκειται πλήρως στο δικαίωμα του προέδρου Τραμπ να αρνηθεί να συμμετάσχει στο ντιμπέιτ. «Δεν υπάρχει νόμος που να απαιτεί από οποιονδήποτε προεδρικό υποψήφιο να συμμετέχει σε ντιμπέιτ. Στην πραγματικότητα, το 1980, ο Τζίμι Κάρτερ, πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αρνήθηκε να συμμετάσχει στο πρώτο ντιμπέιτ, αλλά συμμετείχε στο δεύτερο», δήλωσε ο Φάρενκοφ. «Εναπόκειται λοιπόν σε κάθε υποψήφιο να αποφασίσει αν θέλει να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ ή όχι».

«Το δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ θα έχει τη μορφή συνάντησης στην οποία οι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν από ξεχωριστές απομακρυσμένες τοποθεσίες» δήλωσε η επιτροπή νωρίτερα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κοινό και ο συντονιστής Στιβ Σκάλι θα βρίσκονται στη Φλόριντα, στο Adrienne Arsht Center for the Performing Arts στο Μαϊάμι, όπως ανέφερε η αρμόδια επιτροπή για τη διοργάνωση της τηλεμαχίας. Η επιτροπή ανέφερε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για να «προστατευτούν η υγεία και η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων».

Η απόφαση έρχεται καθώς ο Τραμπ συνεχίζει να καταπολεμά τη λοίμωξη από τον Covid-19 – και η συζήτηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, περίπου δύο εβδομάδες μετά την αρχική διάγνωση του προέδρου.

Σημειώνεται πως ο Τζο Μπάιντεν είχε ζητήσει να ακυρωθεί το δεύτερο ντιμπέιτ εάν ο Τραμπ νοσεί ακόμη από τον κορωνοϊό, λέγοντας: 

«Δεν ξέρω ποια είναι η κατάστασή του πλέον. Αδημονώ να τον αντιμετωπίσω, όμως ελπίζω απλώς να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας. Νομίζω ότι, αν έχει ακόμη τον COVID, δεν πρέπει να κάνουμε το ντιμπέιτ». 

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η υποψήφια Δημοκρατική αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις συζήτησαν αυτοπροσώπως την Τετάρτη το βράδυ, ωστόσο χωρίστηκαν από πλεξιγκλάς.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Τραμπ βρέθηκε θετικός στον COVID-19, δημιουργώντας ανησυχίες ότι κατά την πρώτη τηλεμαχία την προηγούμενη Τρίτη είχε μολύνει τον Μπάιντεν και τον συντονιστή Κρις Γουάλας. Ο Μπάιντεν βρέθηκε αρνητικός στο τεστ του κορωνοϊού.

Πηγές: Fox News, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Axios, CNN

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης