Οι επιχειρηματίες Ξαβιέ Νιέλ, Πιέρ Μπερζέ και Ματιέ Πιγκάς -ιδιοκτήτες της εφημερίδας «Le Monde»- θα εξαγοράσουν την πλειοψηφία των μετοχών του περιοδικού «Le nouvel Observateur», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων καλά πληροφορημένη πηγή.

Οι τρεις επιχειρηματίες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του περιοδικού, το οποίο ετέθη προς πώληση από τον ιδρυτή του «Nouvel Obs» Κλοντ Περντριέλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πώληση θα πραγματοποιηθεί μέσω του holding LML (Le Monde Libre), στο οποίο συμμετέχουν κατά ίσα μέρη οι επενδυτές, και θα περιλαμβάνει και την ενημερωτική ιστοσελίδα Rue89, την οποία αγόρασε πριν από δύο χρόνια το γαλλικό περιοδικό. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συμμετοχή των τριών νέων μετόχων δεν θα ξεπερνά το 70% των μετοχών, όπως δημοσιεύτηκε στην οικονομική εφημερίδα «Les Echos».

Ο Κλοντ Περντριέλ είχε ανακοινώσει στις αρχές του Δεκεμβρίου ότι αναζητεί επενδυτές για την εξαγορά του πρώτου σε κυκλοφορία γαλλικού ενημερωτικού περιοδικού (500.000 αντίτυπα), το οποίο όμως παρουσιάζει μεγάλα ελλείμματα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης