Η επιδημία της χολέρας που έχει προκαλέσει το θάνατο σχεδόν 600 ανθρώπων στην Αϊτή συνεχίζει να εξαπλώνεται στην -κατεστραμμένη από το σεισμό- πρωτεύουσα Πορτ Ο Πρενς και αναμένεται ότι θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Ήδη στο Πορτ Ο Πρενς έχουν καταμετρηθεί 73 κρούσματα χολέρας, ανακοίνωσε ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιδημία που ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες, κυρίως από τις αγροτικές περιοχές της Αϊτής, τώρα απειλεί τις πυκνοκατοικημένες παραγκουπόλεις της πρωτεύουσας καθώς στους πρόχειρους και στους αυτοσχέδιους καταυλισμούς του Πορτ Ο Πρενς διαμένουν περισσότερα από 1,3 εκατομμύριο άνθρωποι.

«Η ασθένεια έχει ήδη φτάσει στο μητροπολιτικό κέντρο», δήλωσε ο Γκαμπριέλ Τιμότε, γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας της Αϊτής.

Στην εξάπλωση της επιδημίας έχει συμβάλλει ουσιαστικά και ο τυφώνας Τόμας, που έπληξε την Αϊτή στις αρχές του μήνα, με συνέπεια να έχουν πλημμυρίσει πολλές περιοχές και η ανθρωπιστική βοήθεια να μην μπορεί να φτάσει ή να διανεμηθεί στη φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, όπου από τον ισχυρότατο σεισμό της 12ης Ιανουαρίου έχασαν τη ζωή τους 250.000 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Αϊτή: Η χολέρα «έσπασε τα τείχη» της πρωτεύουσας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010, 19:36

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης