Συγκλονίζει τη βρετανική κοινή γνώμη περιστατικό που συνέβη πριν από μερικές ημέρες στις φυλακές του Πίτερμπρο, η διεύθυνση των οποίων έχει ανατεθεί σε ιδιώτες. Μια 37χρονη απέβαλε στο κελί της, αλλά κατόπιν αναγκάστηκε να καθαρίσει μόνη της τον χώρο, ενώ το νεκρό έμβρυο παρέμενε δίπλα της! Κι αυτό παρά το γεγονός ότι μια νοσοκόμα ήταν παρούσα.

Ο δικηγόρος της Ναντίν Ράιτ, ο Φίλιπ Γκιμπς, δήλωσε στο δικαστήριο του Λέστερ ότι «υπήρχε αίμα παντού και την ανάγκασαν να το καθαρίσει. Το μωρό δεν απομακρύνθηκε από το κελί. Ήταν απαίσιο αυτό που συνέβη, ήταν εξαιρετικά τραυματικό. Η ίδια έλαβε περίθαλψη μόνο τρεις μέρες μετά το περιστατικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό έλαβε χώρα μια ημέρα μετά τη σύλληψη της 37χρονης, στις 23 Νοεμβρίου, για μικροκλοπή τροφίμων. Ο συνήγορός της δήλωσε στο δικαστήριο ότι η πελάτης του κατέληξε στην φυλακή αφού είχε κλέψει φαγητό αξίας 20 ευρώ λόγω απελπιστικής πείνας, καθώς δεν είχε λάβει το επίδομα που δικαιούταν. Η Ναντίν ομολόγησε την ενοχή της και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών.

Ο Γκιμπς επιτέθηκε επίσης στους αρμόδιους της υπηρεσίας κοινωνικής πρόνοιας που υποτίθεται ότι τη βοηθούσε, καταγγέλλοντάς τους ότι δεν φρόντισαν να λάβει τα επιδόματα που δικαιούνταν στη διάρκεια των 11 μηνών που τελούσε υπό την εποπτεία τους. «Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε δημοσίως μεμονωμένες περιπτώσεις. Ένας κρατούμενος έλαβε ιατρική περίθαλψη την ημέρα της άφιξης της Ράιτ στη φυλακή και εξετάστηκε από παθολόγο την επόμενη μέρα. Έχουμε καθήκον να φροντίζουμε όλους τους κρατουμένους που έχουμε στην αρμοδιότητά μας, καθώς και να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι κρατούμενοι έχουν πρόσβαση στο ίδιο επίπεδο υπηρεσιών του βρετανικού ΕΣΥ με το κοινό» δήλωσε εκπρόσωπος της φυλακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης