Ο Μουλά Ναζίρ, Πακιστανός πολέμαρχος, οι μαχητές του οποίου πολεμούν κατά των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιδρομής αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Νότιο Ουαζιριστάν, στις περιοχές των φυλών του Βορείου Πακιστάν, όπως ανακοίνωσαν πηγές των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Δύο πύραυλοι έπληξαν όχημα στο οποίο επέβαιναν ο Ναζίρ και πέντε μαχητές του. «Ο Ναζίρ και πέντε μαχητές, ανάμεσά τους δύο τοπικοί διοικητές, σκοτώθηκαν», σύμφωνα με την ανακοίνωση πηγών των υπηρεσιών ασφαλείας. Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ, αλλά η πληροφορία επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί. Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος επέδραμε επίσης σήμερα το πρωί στο γειτονικό Βόρειο Ουαζιριστάν σκοτώνοντας άλλους τέσσερις μαχητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ναζίρ θεωρείται ο σημαντικότερος πολέμαρχος του Νοτίου Ουαζιριστάν και είχε γίνει κατά το παρελθόν στόχος πολλών επιδρομών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν άνθρωποι του περιβάλλοντός του. Διασώθηκε επίσης από επίθεση αυτοκτονίας στη Γουάνα, την κυριότερη πόλη του Νοτίου Ουαζιριστάν.

Ο Ναζίρ ήταν σύμμαχος του ισχυρού διοικητή των Ταλιμπάν, Χαφίζ Γκουλ Μπαχαντούρ, ο οποίος βρίσκεται στο γειτονικό Βόρειο Ουαζιριστάν. Οι δύο άνδρες χρησιμοποιούσαν το Ουαζιριστάν ως βάση οπισθοφυλακής για επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο γειτονικό Αφγανιστάν.

Ο Ναζίρ είχε σχέσεις και με το κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν, το οποίο ιδρύθηκε το 2007 και πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας του Πακιστάν. Το κίνημα ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας της Μαλάλα Γιουσάφζαϊ, της μικρής Πακιστανής, υπέρμαχης του δικαιώματος των γυναικών στην εκπαίδευση, η οποία νοσηλεύεται στη Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης