Εκτεταμένες πυρκαγιές στη βόρεια Ιταλία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017, 06:52
Εκτεταμένες πυρκαγιές στη βόρεια Ιταλία
Μαζική προσπάθεια καταβάλλουν οι άνδρες και γυναίκες της ιταλικής Υπηρεσίας Κοινωνικής Προστασίας για την κατάσβεση σειράς πυρκαγιών που εδώ και τρεις εβδομάδες μαίνονται στη βόρεια περιφέρεια Πεδεμόντιο, στη βορειοδυτική Ιταλία. Συνολικά, από τις 10 Οκτωβρίου, τα μέτωπα έχουν ξεπεράσει τα 300.

Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, πρόκειται, σε μεγάλο βαθμό, για έργο εμπρηστών. Παράλληλα, στην περιφέρεια πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ έχει σημειωθεί και παρατεταμένη ανομβρία. Η περιοχή που έχει πληγεί πιο έντονα είναι εκείνη της κοιλάδας Σούζα, στην οποία αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι. Ανάμεσά τους και 180 ηλικιωμένοι που μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερη περιοχή, διότι ο οίκος ευγηρίας «Σαν Τζάκομο» στον οποίο βρίσκονταν μέχρι χθες απειλείται από τις φλόγες.

Εκτός από τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και των πυροσβεστών, τις τελευταίες ώρες στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν μέλη του ιταλικού στρατού. Παράλληλα, για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου χρησιμοποιούνται τρία αεροσκάφη Καναντέρ και ισάριθμα ελικόπτερα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017, 06:53