Πικρόχολα σχόλια έλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή τα 70α γενέθλιά του.

Ο γερμανικός Τύπος, αναφερόταν στο πρόσωπό του με-διόλου κολακευτικά-σχόλια, όπως, «ο μοναχικός λύκος», «ο ανεκπλήρωτος», ή «ο αιωνίως δεύτερος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, παράλληλα, συμπληρώνει 40 χρόνια πολιτικής καριέρας, αποτελώντας τον παλαιότερο εν ενεργεία πολιτικό στο Βερολίνο.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung, σε αφιέρωμά της που τιτλοφορείται «Ο ανεκπλήρωτος»: «Η συμβολή του στην Γερμανία δεν μπορεί να υποτιμηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «για τα υψηλότερα αξιώματα δύο φορές χτύπησε σε τοίχο».

Το περιοδικό Spiegel ανέφερε στο σχετικό αφιέρωμά του «Αιωνίως δεύτερος» τις σχέσεις του ιδίου με τον Χέλμουτ Κολ, ο οποίος «δεν σκέφτηκε ούτε για λεπτό να του ετοιμάσει το δρόμο για την καγκελαρία αλλά προτιμούσε να τον πάρει μαζί του στην αποχώρησή του από την πολιτική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο μοναχικός λύκος» έγραψε η Hamburger Abendblatt (παίζοντας με το μικρό του όνομα) «ίσως καθοδηγείται από τις παλιές του απογοητεύσεις».

Σύμφωνα με τη Welt ο Σόιμπλε αποτελεί τον «περήφανο και ταπεινό υπηρέτη του κράτους» που «μπορεί να είναι ο “Μαθουσάλας” της κυβέρνησης και να ξέρει πως υπερτερεί έναντι των υπολοίπων «αλλά είναι αρκετά έξυπνος ώστε να μην περνάει μπροστά από την καγκελάριο».

Ο Σόιμπλε γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1942, στην καρδιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο Φράιμπουργκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης