Έληξε η εξέγερση σε φυλακή της Βορειοανατολικής Βραζιλίας, μετά την απελευθέρωση 131 ομήρων που κρατούσαν περίπου 400 φυλακισμένοι, ζητώντας καλύτερες συνθήκες κράτησης, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση.

«Μετά τις διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν 24 ώρες, η εξέγερση τερματίστηκε στη φυλακή Αντβουγάδου Ζασίντου Φίλιου στην πόλη Αρακαζού, πρωτεύουσα της πολιτείας Σερζίπι» ανακοίνωσε το τοπικό Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 400 κρατούμενοι της φυλακής εξεγέρθηκαν και κρατούσαν ομήρους 128 συγγενείς τους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, που τους είχαν επισκεφτεί, καθώς και τρεις φρουρούς. Οι κρατούμενοι κατήγγειλαν την κακομεταχείριση που υφίστανται από τους φύλακες και ζητούσαν τη διεξαγωγή έρευνας, αλλά και την αποπομπή του διευθυντή της φυλακής.

«Ικανοποιήσαμε τα αιτήματα που ήταν λογικά και εφικτά και θα προχωρήσουμε σε έρευνα σχετικά με τις περιπτώσεις κακομεταχείρισης που μας κατήγγειλαν» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Ζοάο Ελόι.

Οι πέντε επικεφαλής της εξέγερσης μεταφέρθηκαν σε άλλη φυλακή. Στη Βραζιλία, όπως και σε όλη τη Λατινική Αμερική, το σωφρονιστικό σύστημα περνά κρίση, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των κρατουμένων, της έλλειψης κρατικών επενδύσεων και της δράσης των εγκληματικών οργανώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συμμορίες επιβάλλουν δικούς τους νόμους στις φυλακές, των οποίων οι διευθύνσεις χαρακτηρίζονται από μεγάλο βαθμό διαφθοράς.

Διαβάστε επίσης: Βραζιλία: Εξέγερση σε φυλακή – Δεκάδες όμηροι
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012, 07:36

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης