Η ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει μόνον στο 12% των Σύρων, οι οποίοι βρίσκονται σε ζώνες με δύσκολη πρόσβαση, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Βάλερι Έιμος.

Συνολικά οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν πρόσβαση μόνον στο 15% των τοποθεσιών στην Συρία στις οποίες είναι γνωστό ότι ο πληθυσμός χρήζει βοήθειας, πρόσθεσε η Έιμος κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σύμφωνα με διπλωμάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Έιμος σημείωσε εξάλλου ότι η κατάσταση επιδεινώνεται και απέχει πολύ από μια βελτίωση, καθώς οι δύο εμπόλεμες πλευρές συνεχίζουν να παραβιάζουν το ανθρωπιστικό δίκαιο.

Σύμφωνα με τους διπλωμάτες, η Έιμος ζήτησε για άλλη μια φορά οι αυτοκινητοπομπές με την ανθρωπιστική βοήθεια να μπορούν να διασχίσουν τις γραμμές του μετώπου και την τουρκική και την ιορδανική μεθόριο και ζήτησε επίσης να υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλειά τους.

Ο ΟΗΕ υπολογίζει ότι 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι στην Συρία βρίσκονται σε ζώνες στις οποίες η πρόσβαση είναι δύσκολη και ότι 250.000 ζουν υπό καθεστώς πολιορκίας, στην πλειονότητα από τον συριακό στρατό, αλλά και από την ένοπλη αντιπολίτευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης