Ένας νεαρός Παλαιστίνιος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σε επεισόδια χθες στην Ιερουσαλήμ στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη «Νάκμπα» (καταστροφή), όπως αποκαλούν οι Παλαιστίνιοι τον ξεριζωμό από τις εστίες τους από τον οποίο συνοδεύτηκε η ίδρυση του ισραηλινού κράτους το 1948, υπέκυψε στα τραύματά του, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του.

Ο Μιλάντ Σαΐντ Αγιάσε, 16 ετών είχε δεχθεί σφαίρα στην κοιλιά από έναν Ισραηλινό έποικο στη συνοικία Σιλουάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκδηλώσεις μνήμης για τη «Νάκμπα» σημαδεύτηκαν από επεισόδια στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Οχθη. Στην Ιερουσαλήμ, τουλάχιστον δέκα Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας. Η ισραηλινή Αστυνομία έκανε λόγο για τρεις ελαφρά τραυματισμένους Παλαιστινίους και επίσης για τρεις ελαφρά τραυματισμένους αστυνομικούς.

Διαφορετική άποψη είχε παλαιστινιακή νοσοκομειακή πηγή η οποία ανέφερε ότι 30 άνθρωποι τραυματίσθηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν χθες μετά τη μουσουλμανική προσευχή στις συνοικίες γύρω από τη παλιά πόλη καθώς και στον προσφυγικό καταυλισμό του Σουαφάτ.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής Αστυνομίας, Μίκι Ρόζενφελντ, δήλωσε ότι συνολικά 34 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις Ασφαλείας δεν χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης