Αιματηρή επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην Τουρκία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Απριλίου 2016, 08:55
Αιματηρή επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην Τουρκία
Παγιδευμένο αυτοκίνητο προσέκρουσε σε αστυνομική βάση στην επαρχία Ντιγιαρμπακίρ, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη και τραυματίζοντας άλλους 20, λίγες ώρες αφότου το υπουργικό συμβούλιο διέκοψε τις εργασίες του στη γειτονική Σανλιούρφα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όχημα γεμάτο εκρηκτικά έπεσε σε αστυνομική βάση στην κωμόπολη Χάνι, βόρεια της πρωτεύουσας της περιοχής Ντιγιαρμπακίρ.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που έσπασαν τζάμια και σείστηκαν κτήρια, είπαν μάρτυρες. Πυροβολισμοί ακούγονταν όλο το βράδυ και γειτονιές στη Γιουκσέκοβα, στην περιοχή Χακάρι που γειτονεύει με το Ιράν, καλύφθηκαν με καπνό.

Η επίθεση σημειώθηκε ενώ μαίνονταν τη Δευτέρα οι συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία και καθώς η τουρκική κυβέρνηση συνερχόταν στην ταραγμένη περιοχή για να συζητήσει τρόπους επανόρθωσης της διαλυμένης οικονομίας σε αυτό το τμήμα της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου προήδρευσε στην πρώτη συνεδρία εκτός Άγκυρας, από το 2003, στη Σανλιούρφα. Ενώ η πόλη βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία, μέχρι τώρα είχε γλυτώσει από τη βία που έχει ξεσπάσει σε άλλα μέρη της περιοχής.

Οι υπουργοί αναμενόταν να συζητήσουν σχέδια αστικής ανάπλασης μετά από πολύμηνες συγκρούσεις σε κωμοπόλεις και πόλεις στην κυρίως κουρδική περιοχή της ΝΑ Τουρκίας.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι 39 μέλη του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις σε τέσσερις πόλεις το Σαββατοκύριακο, στις κωμοπόλεις Νουσαϊμπίν, Σιρνάκ, Σιλόπι και Γιουκσέκοβα. Δεν ανέφερε αν σκοτώθηκαν στρατιώτες ή μέλη των σωμάτων ασφαλείας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Απριλίου 2016, 09:05