Συνολικά 125 νεκροί -μεταξύ των οποίων παιδιά – είναι ο απολογισμός του Συριακού Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε όλη τη Συρία τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Τουλάχιστον 17 πολίτες, μεταξύ των οποίων παιδιά, σκοτώθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις σε ένα καταφύγιο στη Νάμπακ, μια πόλη βόρεια της Δαμασκού, τον έλεγχο της οποίας προσπαθεί να ξαναπάρει ο στρατός της Συρίας, ανακοίνωσε το Σάββατο το Παρατηρητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική αυτή οργάνωση, 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων έξι γυναίκες και πέντε παιδιά, σε επιδρομές που πραγματοποίησε η συριακή πολεμική αεροπορία στην τοποθεσία Μπαζάα, στην περιοχή του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία.

Καθώς οι συγκρούσεις συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, το Παρατηρητήριο, το οποίο επικαλείται Σύρους αντάρτες που βρίσκονται εκεί, επεσήμανε ότι δεν μπορεί να διευκρινίσει ούτε πότε ούτε ακριβώς υπό ποιες συνθήκες σκοτώθηκαν οι 17 άμαχοι, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν στη Νάμπακ. Η μη κυβερνητική οργάνωση ζήτησε να αποκτήσει πρόσβαση στην περιοχή η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης