Επαφές Κέρι στη Σαουδική Αραβία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014, 10:55
Επαφές Κέρι στη Σαουδική Αραβία
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι θα συναντηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Σαουδική Αραβία με τους υπουργούς Εξωτερικών των έξι μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, του Ιράκ, της Ιορδανίας και της Αιγύπτου με θέμα την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε Αιγύπτιος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Τζέντα, στο πλαίσιο της δέσμευσης των ΗΠΑ για τη συγκρότηση ευρέος συνασπισμού με τη συμμετοχή περισσότερων των 40 χωρών για την εξουδετέρωση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που σπέρνει τον τρόμο στο Ιράκ και τη Συρία, διευκρίνισε ο Αιγύπτιος αξιωματούχος.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας (Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά εμιράτα, Μπαχρέιν και Ομάν), της Αυγύπτου, της Ιορδανίας και του Ιράκ «θα συναντήσουν τον κ. Κέρι την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Τζέντα στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» δήλωσε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

Στη Βηρυτό, κυβερνητικός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι στις διαβουλεύσεις της Τζέντα θα συμμετάσχει και ο επικεφαλής της λιβανικής διπλωματίας Γκεμπράν Μπασίλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014, 11:00