Επαναλειτουργεί ο πετρελαιαγωγός Κιρκούκ - Τσεϊχάν

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010, 17:25
Επαναλειτουργεί ο πετρελαιαγωγός Κιρκούκ - Τσεϊχάν
Άρχισε και πάλι η ροή του πετρελαίου στον πετρελαιαγωγό που συνδέει το Κιρκούκ στο Βόρειο Ιράκ με το λιμάνι Τσεϊχάν στη μεσογειακή ακτή της Τουρκίας, λίγες μέρες αφότου είχε υποστεί δολιοφθορά από Κούρδους αντάρτες στη Νοτιοανατολική Τουρκία και εφόσον κατασβέστηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει.

«Οι φλόγες έσβησαν και η ροή άρχισε και πάλι» δήλωσε εκπρόσωπος της δημόσιας εταιρείας διανομής πετρελαίου και φυσικού αερίου BOTAS.

Την ευθύνη για την επίθεση στον πετρελαιαγωγό ανέλαβε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), όπως μετέδωσε το φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat.

Η επίθεση, η οποία σημειώθηκε την Τρίτη, προκάλεσε ζημιές στον πετρελαιαγωγό στο ύψος της πόλης Μιντιάτ, στην επαρχία Μαρντίν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, η οποία στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους που τη στιγμή της έκρηξης ταξίδευαν με το αυτοκίνητό τους στο δρόμο που υπάρχει δίπλα στον πετρελαιαγωγό.

Το PKK υποστήριξε ότι οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν σε τροχαίο και όχι εξαιτίας της επίθεσης. Ο πετρελαιαγωγός αποτελείται από δύο παράλληλους σωλήνες και έτσι οι Αρχές μπορούν να αλλάζουν αγωγό, όταν ο ένας παθαίνει ζημιές.

Οι επισκευές στον αγωγό που υπέστη την επίθεση πρόκειται να διαρκέσουν περίπου δέκα ημέρες, σύμφωνα με την BOTAS.

Διαβάστε επίσης:
Κατασβήστηκε η φωτιά στον αγωγό Ιράκ - Τουρκίας, 11 Αυγούστου 2010, 18:16

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010, 17:25