Επίθεση της Γαλλίας στην Γερμανία για το κρέας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013, 02:30
Επίθεση της Γαλλίας στην Γερμανία για το κρέας
Η κυβέρνηση της Γαλλίας κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση της Γερμανίας ότι συμβάλλει στο ξέσπασμα κρίσης στον τομέα του κρέατος, προωθώντας την απαράδεκτη πρακτική του «ντάμπινγκ μισθών».

Το Παρίσι δεχόταν πιέσεις να αντιδράσει μετά την ανακοίνωση της Gad, μιας εταιρείας που διατηρεί ένα εκτροφείο και σφαγείο χοίρων και πουλερικών στη Βρετάνη που θεωρείται από τα σημαντικότερα στη Γαλλία, ότι θα απολύσει ή θα μετατάξει σχεδόν 900 εργαζομένους της.

Ήδη, η μεγάλη εταιρία πουλερικών Doux αναγκάστηκε να απολύσει περίπου 1.000 εργαζόμενους στη Βρετάνη πέρυσι αφού οδηγήθηκε σε πτώχευση, ενώ η βασική της ανταγωνίστρια, Tilly-Sabco, η οποία απασχολεί περίπου 340 ανθρώπους, αναγκάστηκε να μειώσει την παραγωγή της κατά 40% στις αρχές αυτού του μήνα.

«Αν τα σφαγεία μας κλείνουν το ένα μετά το άλλο, αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι (οι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις στη) Γερμανία προσλαμβάνουν εργαζόμενους οι οποίοι αμείβονται με 400 ευρώ τον μήνα», εξανέστη ο υπουργός Βιομηχανίας Αρνό Μοντμπούρ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Le Parisien.

«Το ζήτημα των μισθών στη Γερμανία είναι αληθινό πρόβλημα», επισήμανε ο ίδιος. «Το να μειώνονται οι μισθοί είναι εξαίρετο, αλλά το ντάμπινγκ μισθών δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό», πρόσθεσε ο Μοντμπούρ.

Η γαλλική βιομηχανία κρέατος ανέφερε ότι οι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις στη Γερμανία μπορούν να προσλαμβάνουν εκδοροσφαγείς με πολύ χαμηλούς μισθούς από την ανατολική Ευρώπη, ενώ οι γαλλικές επιχειρήσεις είναι αναγκασμένες να πληρώνουν κατώτερο μισθό.

Επιμέλεια:Ανδρέας Ντίνης 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013, 02:30