Συγκρούσεις μεταξύ τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων προσφύγων, που επιχειρούν να επιστρέψουν στη Συρία προκειμένου να πολεμήσουν εναντίον των τζιχαντιστών, σημειώνονται στα τουρκοσυριακά σύνορα. Οι Κούρδοι σπεύδουν προς υπεράσπιση της πόλης Κομπάν στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, που πολιορκείται από τους τζιχαντιστές.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επαναφέρει τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» στη συνοριακή γραμμή μεταξύ Τουρκίας και Συρίας: «Υπάρχουν τρία σημαντικά βήματα που πρέπει να γίνουν. Το πρώτο είναι να εγκαινιαστεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και να προασπιστεί η ασφάλεια σε αυτή τη ζώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Κατά δεύτερο λόγο, να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας εντός της Συρίας. Το τρίτο βήμα είναι να διασυνδεθούν όλα τα στοιχεία με βάση τα οποία θα διαχειριστούμε την κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες για εκπαίδευση και προμήθειες».

Τα προηγούμενα 24ωρα πολύ σημαντικός αριθμός προσφύγων από τη Συρία πέρασε τα σύνορα. Πάνω από 130.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει στην Τουρκία.

Πηγή: Euronews

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης