Επιδρομές κατά των τζιχαντιστών από γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, 02:00
Επιδρομές κατά των τζιχαντιστών από γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη
Τους πρώτους βομβαρδισμούς κατά θέσεων του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο Ιράκ διεξήγαγαν την Τετάρτη τα αεριωθούμενα του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle.

Ένα από τα τέσσερα Rafale που απογειώθηκε το πρωί της Τετάρτης από το πλοίο, το οποίο πλέει στα βόρεια του Κόλπου, επέστρεψε χωρίς να μεταφέρει καμία βόμβα και το άλλο μαχητικό μεταφέροντας τα μισά από τα αρχικά του πολεμοφόδια. Καθένα εξ αυτών είχε απογειωθεί με φορτίο τεσσάρων βομβών, κατευθυνόμενες με λέιζερ ή με GPS.

Δε δόθηκε καμία διευκρίνιση από το πλήρωμα του γαλλικού αεροπλανοφόρου για την φύση της αποστολής τους και τους στόχους που έπληξαν.

Δέκα έως δώδεκα αεριωθούμενα, Rafale και εκσυγχρονισμένα Super Etendard, διεξάγουν καθημερινά αποστολές από το αεροπλανοφόρο έπειτα από την επίσημη εμπλοκή τους, την Δευτέρα, στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών.

Σημειώνεται ότι εννέα Ραφάλ που έχουν σταθμεύσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έξι Μιράζ 2000D στην Ιορδανία συμμετέχουν στη γαλλική επιχείρηση Σαμάλ στο Ιράκ, που ξεκίνησε την 19η Σεπτεμβρίου.


Διαβάστε επίσης
: Νέο βίντεο του ISIS: Ελεύθερος σκοπευτής «εξουδετερώνει» 12 στόχους
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015, 14:35

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, 02:00