Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στη γειτονιά Μόλενμπεεκ, όπου οι αρχές αναζητούν άτομα που μπορεί να συνδέονται με τις χθεσινές επιθέσεις στο Παρίσι.

Το βελγικό δίκτυο RTBF μεταδίδει ότι βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί κάνουν έφοδο σε πολλά σπίτια της περιοχής, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Κουν Γέενς ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν αρκετές συλλήψεις. Μερικές έγιναν και στα γαλλοβελγικά σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O αρμόδιος Βέλγος εισαγγελέας επιβεβαίωσε πριν από λίγα λεπτά ότι τρεις από τις συλλήψεις σχετίζονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H «Le Monde» αναφέρει ότι η επιδρομή της αστυνομίας είχε επίκεντρο το σπίτι τριών νεαρών ανδρών που φέρονται να συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ενώ αναζητείται και μια δεύτερη ομάδα, η οποία έφυγε από τη γαλλική πρωτεύουσα με αυτοκίνητο το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με μάρτυρες, ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες είχε βελγικές πινακίδες.

Υπενθυμίζεται ότι στη γειτονιά Μόλενμπεεκ έμενε επί ένα διάστημα ο Μεχντί Νεμούς, δράστης της επίθεσης στο Εβραϊκό Μουσείο της βελγικής πρωτεύουσας.

Με πληροφορίες από Guardian

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης