Τουλάχιστον 23 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σήμερα στην Καμπότζη όταν αστυνομικοί που χρησιμοποίησαν ηλεκτροφόρα γκλομπ επενέβησαν για να διαλύσουν μια διαδήλωση εργαζομένων σε εργοστάσιο το οποίο παράγει ρούχα για την αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών Nike, σύμφωνα με έναν συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των εργαζομένων σε αυτό.

Οι άνδρες της αστυνομίας, φορώντας ειδική εξάρτυση για την αντιμετώπιση ταραχών, αναπτύχθηκαν για να απομακρύνουν 3.000 μέλη του προσωπικού του εργοστασίου, κυρίως γυναίκες, που είχαν αποκλείσει ένα δρόμο έξω από το εργοστάσιο Sabrina Garment Manufacturing στην επαρχία Καμπόνγκ Σπέου, δυτικά της πρωτεύουσας Πνομ Πενχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σαν Βάνι, πρόεδρος του Ελεύθερου Συνδικάτου στη Σαμπρίνα, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι μια γυναίκα η οποία ήταν δύο μηνών έγκυος και έχασε το παιδί της όταν αστυνομικοί την έσπρωξαν κι έπεσε στο έδαφος.

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), τα προϊόντα ιματισμού και υφαντουργίας αποτελούν το 75% των συνολικών εξαγωγών της Καμπότζης, οι οποίες είχαν ανέλθει σε 5,22 δισεκατ. δολάρια το 2011.

Οι χαμηλοί μισθοί έχουν προσελκύσει κατασκευαστές ρούχων και παπουτσιών για λογαριασμό δυτικών εταιρειών, όμως οι απεργιακές κινητοποιήσεις με αιτήματα αυξήσεις μισθών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας έχουν γίνει συχνές στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης