«Επιχείρηση καθαρά χέρια στην Ελλάδα»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 21:12
«Επιχείρηση καθαρά χέρια στην Ελλάδα»
Σε δημοσίευμά της με τίτλο «Η Ελλάδα που αλλάζει» η Huffington Post κάνει λόγο για «επιχείρηση καθαρά χέρια» που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αλλά και στην πρόσφατη καταδίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, υπογραμμίζοντας πως «η ελπίδα μιας πραγματικής αλλαγής και ουσιαστικής δικαιοσύνης αρχίζει δειλά ν' ανθίζει στην ελληνική κοινωνία που είναι βαθειά πληγωμένη από τα τέσσερα χρόνια κρίσης και λιτότητας. Το έχει ανάγκη».

Στο άρθρο υπογραμμίζεται ότι η καταδίκη του κ. Παπαγεωργόπουλου αποτελεί «έκπληξη» αλλά και «πρωτιά στην ιστορία της χώρας».

«Πώς είναι δυνατόν η ΝΔ να μην προστατεύσει ένα από τα πλέον γνωστά μέλη της, αναρωτήθηκαν πολλοί», σύμφωνα με το άρθρο.

«Οι Έλληνες είχαν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι ο δήμαρχος ή θα αθωωνόταν ή θα καταδικαζόταν με αναστολή», σημειώνει ο συντάκτης. «Η αντίληψη αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι πάντοτε έως σήμερα, ήταν παροιμιώδης η ατιμωρησία των πολιτικών. Είναι ένας από τους λόγους που οι Έλληνες εγκατέλειψαν μαζικά τα παραδοσιακά κόμματα και στράφηκαν στα ακραία. Πώς είναι δυνατόν να ζητούνται θυσίες από ένα λαό όταν η πολιτική ελίτ βάζει το χέρι στην τσέπη χωρίς να λογοδοτεί;» υπογραμμίζει η Huffington Post.

Γίνεται επίσης αναφορά στην καταδίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και στη δήμευση των ακίνητων περιουσιακών του στοιχείων καθώς και σε ποινικές διώξεις κατά πρώην υπουργών, σημειώνοντας ότι «προς γενική έκπληξη αυτή η απίστευτη ‘επιχείρηση καθαρά χέρια’ δε φαίνεται ότι θα σταματήσει».

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 21:17