Επτά στους δέκα Ιταλούς φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 16:10
Επτά στους δέκα Ιταλούς φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους
«Οι επτά στους δέκα Ιταλούς φοβούνται ότι λόγω της οικονομικής κρίσης μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους», είναι το βασικό συμπέρασμα μιας έρευνας του ιταλικού γεωργικού συνδέσμου Coldiretti.

Το 53% φοβάται ότι δεν συνεχίσει να διαθέτει τις αναγκαίες απολαβές, για να συντηρεί την οικογένειά του.

Το 35% των Ιταλών, σύμφωνα με την δημοσκόπηση την οποία διενήργησε η εταιρεία IXE για λογαριασμό της Coldiretti, θεωρεί πως η όλη οικονομική κατάσταση πρόκειται να επιδεινωθεί, ενώ το 22% αντιμετωπίζει τους φθινοπωρινούς αυτούς μήνες κάνοντας ουσιαστικές θυσίες.

Μόνον το 14% πιστεύει πως η οικονομική κατάστασης της χώρας πρόκειται να βελτιωθεί στο άμεσο μέλλον, ενώ το 51% είναι πεπεισμένο ότι δεν θα υπάρξουν αξιοσημείωτες αλλαγές.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι πάνω από το 50% των Ιταλών θα ήταν διατεθειμένο να παραχωρήσει μέρος των δημοκρατικών ελευθεριών του, ζητώντας, σε αντάλλαγμα, περισσότερες βεβαιότητες για σταθερή οικονομική ανάπτυξη» δήλωσε ο πρόεδρος του ιταλικού γεωργικού συνδέσμου, Σέρτζιο Μαρίνι, στην ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI.

«Οι Ιταλοί ενδιαφέρονται για άκρως πρακτικά προβλήματα όπως αυτό της ανεργίας και της μείωσης του εισοδήματος και πολύ λιγότερο για υποθέσεις, ιδεολογικού, κυρίως, χαρακτήρα, σαν και εκείνη των μεταναστών, στην οποία αναφέρεται μόνο το 7% του στατιστικού δείγματος», κατέληξε ο Μαρίνι.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 16:13