Αισιόδοξοι για το μέλλον οι Σλοβένοι

Αισιόδοξοι για το μέλλον οι Σλοβένοι
Περισσότερο αισιόδοξοι στις προσδοκίες τους, ως προς αυτά που τους επιφυλάσσει το επόμενο έτος, εμφανίζονται οι πολίτες της Σλοβενίας, σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύει σήμερα η καθημερινή εφημερίδα «Delo».

Σχεδόν το 32% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι το επόμενο έτος θα είναι καλύτερο, έναντι 27%, που είχαν εκδηλώσει την πεποίθηση αυτή στην αντίστοιχη έρευνα πέρυσι. Ταυτόχρονα το ποσοστό εκείνων που εξέφρασαν την άποψη ότι το επόμενο έτος θα είναι χειρότερο, μειώθηκε στο 26,3%, περισσότερες από 16 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο σε σχέση με πέρυσι.

Ποσοστό της τάξης του 40% των ερωτηθέντων αναμένει ότι η επόμενη χρονιά θα είναι περίπου ίδια με την περσινή, έναντι 28% που είχαν δώσει αυτή την απάντηση το 2012.

Το γενικό αίσθημα, όσον αφορά στις προσδοκίες από το επόμενο έτος, δε διαφοροποιείται σημαντικά στις απαντήσεις επί των προβλέψεων για την πορεία που θα ακολουθήσει η σλοβενική οικονομία. Ποσοστό 17% των ερωτηθέντων αναμένει ότι η οικονομία θα ανακάμψει, ενώ το 47% εκτιμά ότι η κατάσταση θα παραμείνει περίπου η ίδια. Επιδείνωση της οικονομίας αναμένει περίπου το 1/3.

Τη δημοσκόπηση διενήργησε, στα μέσα Δεκεμβρίου και σε δείγμα 406 ατόμων, το τμήμα ερευνών αγοράς «Delo Stik» της εφημερίδας «Delo».


Mε πληροφορίες από το ΑΠΕ
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013, 17:19