Ευρεία επιχείρηση στην Παλμύρα - Νεκροί τουλάχιστον 43 τζιχαντιστές

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015, 03:25
Ευρεία επιχείρηση στην Παλμύρα - Νεκροί τουλάχιστον 43 τζιχαντιστές
Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 43 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου στην αρχαία πόλη της Παλμύρας και τις γύρω περιοχές, ανέφερε στρατιωτική πηγή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik χθες.

«Οι ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν την στρατιωτική τους επιχείρηση στο χωριό Αλ Μπαγιαρ'ατ, (και) 13 τρομοκράτες έχουν φονευθεί. Την ίδια στιγμή, τρία χιλιόμετρα από την Παλμύρα, το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε εναντίον πετρελαιοπηγών στο Τζαζάλ. Μέχρι τώρα, τουλάχιστον 30 μαχητές έχουν εξουδετερωθεί», τόνισε.

Οι πετρελαιοπηγές του Τζαζάλ, το τελευταίο σημαντικό πετρελαϊκό κοίτασμα υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης, βρίσκεται κοντά στην Παλμύρα, όπως και το χωριό Αλ Μπαγιαράτ, που βρίσκεται δυτικά της αρχαίας πόλης. Οι ισλαμιστές είχαν καταλάβει τις πετρελαιοπηγές νωρίτερα χθες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλά οι μονάδες έχουν κλείσει λόγω της συνεχιζόμενης σύρραξης.

Στο μεταξύ, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός απέτρεψε την έκρηξη ενός φορτηγού που το Ισλαμικό Χαλιφάτο είχε παγιδεύσει με 40 τόνους εκρηκτικών στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild.

Οι τζιχαντιστές είχαν στείλει το αμερικανικό όχημα 5000-MV, που είχαν κατασχέσει στο Ιράκ με σκοπό να το ανατινάξουν με τη βοήθεια βομβιστή αυτοκτονίας, στο χωριό Μαρέα, περίπου 25 χιλιόμετρα βόρεια από το Χαλέπι, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Εκτός από τα εκρηκτικά, είχαν τοποθετήσει στο φορτηγό και δύο βόμβες FAB M62 σοβιετικής κατασκευής, κάθε μία από τις οποίες ζυγίζει περίπου μισό τόνο.

Η Bild ανέφερε ότι όταν το φορτηγό βρισκόταν πολύ κοντά στο χωριό, οι επαναστάτες άνοιξαν πυρ. Κατά την ανταλλαγή πυρών, καταστράφηκε η μηχανή και σκοτώθηκε ο οδηγός, ενώ οι μηχανικοί αργότερα εξουδετέρωσαν 40 τόνους εκρηκτικών.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015, 03:25