Περί ύπαρξης φαντασμάτων στο σπίτι του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε και της συζύγου του κάνουν λόγο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης καθώς στο παρελθόν είχαν σημειωθεί δολοφονίες με αποτέλεσμα το ζευγάρι να καθυστερεί τη μετακόμιση.

Η κυβέρνηση, φυσικά έσπευσε να διαψεύσει τη φημολογία που θέλει τον πρωθυπουργό να συγκατοικεί με φαντάσματα το διάστημα της θητείας του αν και ο ίδιος φαίνεται να διστάζει να μετακομίσει στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία πέντε μήνες μετά την εκλογή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ρωτήθηκε από βουλευτή της αντιπολίτευσης για τις φήμες περί φαντασμάτων, η κυβέρνηση εξέδωσε χθες Παρασκευή, ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι δεν διαθέτει τέτοιες πληροφορίες, έγραψε η εφημερίδα Asahi και μετέδωσαν άλλα μέσα ενημέρωσης.

Η κατοικία, που στο παρελθόν υπήρξε το πρωθυπουργικό γραφείο, χτίστηκε το 1929 κι υπήρξε τόπος στρατιωτικών εξεγέρσεων, περιλαμβανομένης εκείνης του 1932 όταν δολοφονήθηκε ο τότε πρωθυπουργός Τσουγιόσι Ινουκάι.

Οι φήμες περί της ύπαρξης φαντασμάτων στο κτίριο κυκλοφορούν πολλά χρόνια κι επανήλθαν στο προσκήνιο στις αρχές του 2000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σπίτι χρησιμοποιείται ως επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού και της οικογένειάς του από το 2005.

Πάντως, ο Άμπε δεν έχει δώσει καμία εξήγηση για την καθυστέρηση στην μετακόμιση, αλλά στην χώρα συνηθίζεται ο πρωθυπουργός να καθυστερεί την μετεγκατάστασή του στην πρωθυπουργική κατοικία.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης