Φινλανδία: Παραλύουν το Ελσίνκι κι άλλες μεγάλες πόλεις λόγω απεργιακής κινητοποίησης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 06:30
Φινλανδία: Παραλύουν το Ελσίνκι κι άλλες μεγάλες πόλεις λόγω απεργιακής κινητοποίησης
Μια γενική απεργία διάρκειας 15 ωρών που προκηρύχθηκε για σήμερα, Παρασκευή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κυβερνητικά μέτρα τιμωρίας των «απρόθυμων» ανέργων που ζητούν εργασία αναμένεται να παραλύσει το Ελσίνκι κι άλλες μεγάλες πόλεις της Φινλανδίας.

Η κινητοποίηση, που πρόκειται να διαρκέσει από τις 03.00 έως τις 18.00, θα πλήξει πολλούς τομείς της οικονομίας, ιδίως τις μεταφορές και τις συγκοινωνίες, καθώς αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτή περίπου 10.000 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον οργανισμό συγκοινωνιών της περιοχής του Ελσίνκι, δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του μετρό, των τραμ και των περισσότερων λεωφορείων. Ωστόσο, τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος δεν αναμένεται να επηρεαστούν.

Η συνομοσπονδία φινλανδικών εργατικών SAK, η οποία εκπροσωπεί ένα εκατομμύριο εργαζομένους από όλους τους τομείς δραστηριότητας, χαρακτήρισε τα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία έχουν στόχο την τόνωση της απασχόλησης, «παράλογα».

Το κυβερνητικό σχέδιο για την απασχόληση το οποίο τέθηκε σε ισχύ εφέτος προβλέπει διακοπή της χορήγησης επιδόματος ανεργίας σε όσους δεν καταφέρνουν να βρουν δουλειά μέσα σε τρεις μήνες. Η SAK χαρακτήρισε αυτό το μέτρο ιδιαίτερα άδικο, μεταξύ άλλων επειδή οι θέσεις εργασίας δεν κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 06:30