Ανοιχτός σε μια συνάντηση με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ δηλώνει ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, μέσω ανοιχτής επιστολής του που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα Cubadebate.

«Θα χαιρετήσω ευχαρίστως την Τετάρτη την εξοχότητά του τον Πάπα Βενέδικτο, όπως είχα κάνει με τον Ιωάννη Παύλο Β΄(το 1998), έναν άνδρα για τον οποίο η επαφή με τα παιδιά και τους ταπεινούς πολίτες του λαού προκαλεί πάντα αισθήματα στοργής» γράφει ο 85χρονος Κουβανός ηγέτης, για τον Ποντίφικα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κούβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αποφάσισα συνεπώς να ζητήσω μερικά λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο του, όταν έμαθα από τον υπουργό Εξωτερικών, Μπρούνο Ροντρίγκες, ότι αυτή η απλή και άμεση επαφή θα τον ευχαριστούσε» προσθέτει ο Κάστρο, αίροντας τις αμφιβολίες που υπήρχαν για την πραγματοποίηση της συνάντησης.

Η συνάντησή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά τη μεγάλη λειτουργία στην οποία θα χοροστατήσει ο Ποντίφικας στην πλατεία της Επανάστασης, στο κέντρο της Αβάνας, στις 09.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδος).

Σήμερα, ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ολοκληρώνει την τριήμερη επίσκεψή του στην Κούβα και θα αναχωρήσει από τη χώρα στις 17.00 τοπική ώρα (01.00 ώρα Ελλάδος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης