Φοιτητές παρασύρθηκαν από ποτάμι στην Ινδία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014, 10:57
Φοιτητές παρασύρθηκαν από ποτάμι στην Ινδία
Άνδρες των σωστικών συνεργείων αναζητούν 20 φοιτητές και έναν καθηγητή τους που παρασύρθηκαν από τα νερά όταν απελευθερώθηκε μεγάλος όγκος υδάτων από ένα φράγμα τη στιγμή που έκαναν μπάνιο σε ένα ποτάμι, στο ορεινό κρατίδιο Χιμασάλ Πραντές της Ινδίας.

Οι διασώστες έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής τέσσερα πτώματα και εκφράζονται φόβοι ότι και οι υπόλοιποι αγνοούμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι φοιτητές, που κατάγονταν από τη νότια Ινδία και είχαν πάει στην περιοχή για εκδρομή, παρασύρθηκαν από τα νερά στον ποταμό Μπέας την Κυριακή.

«Νομίζω ότι έπαιζαν στο ποτάμι. Τα νερά ανέβηκαν και τους παρέσυραν» είπε ένας αστυνομικός που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήχησαν τα προειδοποιητικά σήματα προτού να απελευθερωθεί μεγάλος όγκος υδάτων από το φράγμα. Ο Ντ. Νάιντου, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μηχανικής και Τεχνολογίας Βιγκνάτα Τζιότι όπου σπούδαζαν οι φοιτητές, υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση. Οι νεαροί «τραβούσαν φωτογραφίες στην όχθη όταν παρασύρθηκαν» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters επικαλούμενος τις μαρτυρίες επιζώντων.

Άλλες μαρτυρίες, ωστόσο, διαψεύδουν αυτήν την εκδοχή. Ένας μηχανικός στο φράγμα, ο Μαντίπ Σινγκ, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι CNN-IBN ότι ήχησε ο συναγερμός και ότι οι κάτοικοι της περιοχής «προειδοποίησαν πολλές φορές τους φοιτητές να βγουν από το ποτάμι».

Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το δυστύχημα, ωστόσο βασική προτεραιότητά τους προς το παρόν είναι να βρουν τους αγνοουμένους. «Οι ελπίδες είναι ελάχιστες, όμως προσπαθούμε» είπε ένας αστυνομικός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014, 11:02