Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, οι οποίοι ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ενόπλων στα νότια προάστια της Βαγδάτης, σύμφωνα με τα υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας του Ιράκ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 10-15 ένοπλοι, οι οποίοι ήταν ντυμένοι με στολές του Ιρακινού στρατού, μπήκαν σε τρία σπίτια αργά το βράδυ της Παρασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα θύματα φορούσαν χειροπέδες και είχαν δεχθεί τη χαριστική βολή στο κεφάλι.

Αξιωματούχος του τπουργείου Εσωτερικών δήλωσε σχετικά: «Οι ένοπλοι που φορούσαν στολές έφθασαν με αυτοκίνητα που ομοίαζαν με αυτά που χρησιμοποιεί ο στρατός και άρχισαν να βάλλουν εναντίον τριών σπιτιών στο χωριό Σούφια στη περιοχή Ρασίντ νότια της ιρακινής πρωτεύουσας, σουνιτικός μουσουλμανικός θύλακος, σκοτώνοντας 25 άτομα μεταξύ των οποίων πέντε γυναίκες».

Πηγή από τις Αρχές ασφαλείας της περιοχής είπε ότι οι δράστες εκτέλεσαν τα θύματα γιατί ανήκαν στη σουνιτική πολιτοφυλακή Sahwa που το 2006 εστράφη εναντίον του δικτύου της Αλ Κάϊντα στο Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα περίπου 94.000 μέλη της Sahwa είναι στη πλειοψηφία τους πρώην αντάρτες σουνίτες,που συνεργάζονται με τον αμερικανικό στρατό και ενισχύονται οικονομικά για να πολεμούν την Αλ Κάϊντα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης