Φονική κακοκαιρία στην Αγγλία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013, 10:42
Φονική κακοκαιρία στην Αγγλία
Ισχυροί άνεμοι και καταρρακτώδης βροχή πλήττουν από χθες τη δυτική και βορειοδυτική Γαλλία και το νότιο τμήμα της Αγγλίας και της Ουαλίας.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και χιλιάδες γαλλικά σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Ένας άντρας και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους στη Μεγάλη Βρετανία σε ξεχωριστά δυστυχήματα.

Στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο λιμάνι της πόλης Μπρεστ στα βορειοδυτικά αγνοείται ένας Ρώσος ναύτης. Νωρίς το απόγευμα, σχεδόν 18.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα σε όλη την περιοχή της Βρετάνης στη δυτική Γαλλία ενώ υπήρξε αναστάτωση με τις πτήσεις.

Στη Μεγάλη Βρετανία ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Χίθροου. Όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο του Σαουθάμπτον στη νότια Αγγλία, ανεστάλησαν. Οι εθνικές σιδηροδρομικές μεταφορές επίσης επηρεάστηκαν καθώς οι εταιρείες αναγκάστηκαν να μειώσουν τον αριθμό των δρομολόγιων ή να ακυρώσουν μερικά σιδηροδρομικά ταξίδια.


Ισχυροί άνεμοι έπνεαν και στην Ιρλανδία, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες όπου κόπηκαν πάνω από 5.000 τηλεφωνικές γραμμές.

Η μετεωρολογική υπηρεσία στη Μεγάλη Βρετανία εξέδωσε σήμα πορτοκαλί συναγερμού με χρονικό ορίζοντα τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, για το νότιο μισό της Αγγλίας και της Ουαλίας λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων ταχύτητας 140 χιλιομέτρων ανά ώρα.
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013, 10:50