Κορυφώνεται η ανησυχία στην Ιταλία, καθώς την Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόβλεψη ενός Ιταλού, ονόματι Ραφαέλε Μπεντάντι ,θα σημειωθεί ένας μεγάλος σεισμός, και συγκεκριμένα στη Ρώμη.

Ο Ραφαέλε Μπεντάντι, ένας Ιταλός που ήταν γνωστός στη γειτονική χώρα ως ο «προφήτης των σεισμών», είχε προβλέψει στην επιστημονική του «διαθήκη» πως στις 11 Μαΐου του 2011, θα σημειωθεί στην ιταλική πρωτεύουσα μεγάλος σεισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπεντάντι, ο οποίος πέθανε το 1979 στα 86 του χρόνια, μπορούσε να προβλέψει σεισμούς πολύ καιρό πριν γίνουν, με βάση ένα μαθηματικό μοντέλο που στηριζόταν στη θέση των πλανητών, της Σελήνης και του ενδεκαετούς κύκλου του Ήλιου.

Ο Ιταλός, που είχε αποκλειστεί από τις επιστημονικές οργανώσεις ως τσαρλατάνος, αναφέρει στη διαθήκη του ότι επίκειται σεισμός που θα πλήξει τη Ρώμη την Τετάρτη, ενώ λέει ότι θα ακολουθήσει και ένας δεύτερος, τον Απρίλιο του 2012.

Δική του πρόβλεψη ήταν ο μεγάλος σεισμός στην Αδριατική το 1924. Επίσης, είχε προβλέψει με επιτυχία τον σεισμό στην επαρχία Φρίουλι της ΒΑ Ιταλίας στις 6 Μαΐου του 1976.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημόσια τηλεόραση RAI εμφανίζεται καθησυχαστική, επαναλαμβάνοντας στους τηλεθεατές να μην πανικοβάλλονται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης