Την υπεροχή του διατήρησε ο κεντρώος υποψήφιος των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν έναντι των συνυποψηφίων του μετά το τηλεοπτικό ντιμπέιτ που διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης, 19 μέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση.

Ο Μακρόν διασταύρωσε τα ξίφη του με την κύρια αντίπαλό του, την επικεφαλής της Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, αλλά και με τους υπόλοιπους εννέα υποψηφίους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, ο Μακρόν είναι ο υποψήφιος με το καλύτερο πολιτικό πρόγραμμα, ενώ το ντιμπέιτ διάρκειας τεσσάρων ωρών που έγινε τον ανέδειξε τον δεύτερο πειστικότερο πολιτικό υποψήφιο.

Ο πρώτος πειστικότερος ομιλητής και νικητής του ντιμπέιτ ήταν όμως ο αριστερός Ζαν-Λυκ Μελανσόν, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της εταιρείας Elabe για το τηλεοπτικό κανάλι BFM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μελανσόν κατάφερε να πείσει το 25% όσων παρακολούθησαν την τετράωρη αναμέτρηση, ενώ το 21% των τηλεθεατών θεώρησε ότι ο κεντρώος Εμμανουέλ Μακρόν ήταν ο πειστικότερος.

Η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν ήρθε τέταρτη με 11% μετά τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις του 15% των τηλεθεατών.

Το 23% έκρινε ως καλύτερο το πρόγραμμα του Μακρόν, ενώ το 22% εκτίμησε ως πειστικότερο το πρόγραμμα του Μελανσόν και το 18% αυτό του Φιγιόν.

Κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο Μακρόν, επικρίνοντας την επικεφαλής της Ακροδεξιάς Μαρί Λεπέ, η οποία θέλει να φύγει από το ευρώ, είπε: «Ο εθνικισμός είναι πόλεμος. Το γνωρίζω καλά αυτό. Προέρχομαι από μια περιοχή που είναι γεμάτη από νεκροταφεία».

Η Λεπέν τού απάντησε πως δεν πρέπει να προσποιείται ότι πρεσβεύει την αλλαγή, αφού μιλάει σαν ένα απολίθωμα που είναι τουλάχιστον 50 ετών, με τον Μακρόν να ανταπαντά πως λυπάται που και η ίδια λέει ψέματα, όπως αυτά που έλεγε ο πατέρας της για 40 χρόνια.

Το τελευταίο σχόλιο του Μακρόν φαίνεται πως ήταν ένα ισχυρό χτύπημα στις προσπάθειες της Λεπέν να «καθαρίσει» την εικόνα του κόμματος του πατέρα της, Ζαν Μαρί Λεπέν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης