Η Γαλλία βρίσκεται σε επαφή με τη Βρετανία και τις Η.Π.Α. αναφορικά με μία πιθανή απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Le Monde», που επικαλείται πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο Σαρκοζί.

Μία απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων «είναι θέμα εβδομάδων, όχι ημερών», επισημαίνει η εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, υπήρχαν πληροφορίες ότι και η Βρετανία σχεδιάζει να συντονιστεί με τις Η.Π.Α. στην απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων εντός των επόμενων μηνών, σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι τιμές εν όψει και των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Το θέμα αποτελεί πραγματικό «πονοκέφαλο» για τον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos για λογαριασμό του Reuters, που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα, πάνω από τα δύο τρίτα των Αμερικανών δεν συμφωνούν με την πολιτική που ακολουθεί ο Ομπάμα όσον αφορά στις τιμές των πετρελαιοειδών.

Στην πλειονότητά τους πάντως δεν κατηγορούν τον ίδιο προσωπικά, αλλά την απληστία των εταιρειών και τα κομματικά παιχνίδια, που σε κάθε περίπτωση δημιουργούν πρόβλημα εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης