Αντιμέτωπη με κατηγορίες για λογοκλοπή βρίσκεται τρεις μήνες πριν από τις εκλογές η υποψήφια των Πρασίνων για την Καγκελαρία Αναλένα Μπέρμποκ, με το κόμμα της να καταλογίζει στους αντιπάλους του «τακτικές πολέμου λάσπης» και «δολοφονίας χαρακτήρα» και να απορρίπτει τους ισχυρισμούς.

Οι κατηγορίες προήλθαν από τον αυστριακό επαγγελματία «κυνηγό λογοκλοπών» Στέφαν Βέμπερ, ο οποίος έγραψε στο ιστολόγιό του ότι η κυρία Μπέρμποκ στο βιβλίο της με τίτλο «Τώρα: Πώς μπορούμε να ανανεώσουμε τη χώρα μας» έχει συπεριλάβει τουλάχιστον πέντε αποσπάσματα από δημοσιευμένα άρθρα στον Τύπο και από την ιστοσελίδα της Wikipedia χωρίς να το αναφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κόμμα των Πρασίνων απέρριψε τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τις «αβάσιμες», προσέλαβε μάλιστα τον διάσημο δικηγόρο Κρίστιαν Σερτς, ο οποίος είχε κατά το παρελθόν εκπροσωπήσει μεταξύ άλλων τον ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο και τον ομοσπονδιακό προπονητή ποδοσφαίρου Γιοάχιμ Λεβ. «Οι κατηγορίες είναι απολύτως αβάσιμες, καθώς η δημοσίευση των αποσπασμάτων δεν παραβιάζει τη νομοθεσία περί λογοκλοπής. Είναι ξεκάθαρο ότι αντιμετωπίζουμε άλλη μία απόπειρα επίθεσης κατά της κυρίας Μπέρμποκ», δήλωσε ο κ. Σερτς, ενώ εκπρόσωπος των Πρασίνων έκανε λόγο για «δολοφονία χαρακτήρα».

Ο «κυνηγός λογοκλοπών» Στέφαν Βέμπερ δήλωσε πάντως ότι ασχολήθηκε με το βιβλίο της κυρίας Μπέρμποκ από «επιστημονικό ενδιαφέρον», διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει λάβει αμοιβή από οπουδήποτε προκειμένου να ερευνήσει πιθανή λογοκλοπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης